psychologen-leidsche-rijn-logo
Annemarie Utrecht maart 19-58 (1)

Annemarie van der Bijl – Psychologiepraktijk Ontwikkeling Centraal
GZ-psychologen, EMDR-therapeuten, lid LVVP. BIG registratie: 39920187925

De praktijk

Annemarie van der Bijl is praktijkhouder van Psychologiepraktijk Ontwikkeling Centraal. We zijn een praktijk voor psychologie en coaching in Utrecht Leidsche Rijn. We bieden behandeling aan (jong)volwassenen binnen de generalistische basis GGZ (BGGZ). De praktijk is opgezet vanuit de overtuiging dat iedereen zijn leven ten volste zou moeten kunnen leven. Het is jammer als bepaalde patronen, gedachten, nare gebeurtenissen of angsten dit in de weg staan. Door inzicht te krijgen in je eigen gedrag en gedachten, kun je zelf je kwaliteit van leven verhogen.

Persoonlijk, laagdrempelig, effectief
Het is altijd zo dapper wanneer mensen zich aanmelden voor psychologische hulp, vaak gaat daar een lange periode van afwegen aan vooraf en is de drempel hoog. Zonde, achteraf zeggen mensen vaak dat ze het veel eerder hadden moeten doen! In onze moderne praktijk helpen we mensen op een persoonlijke en gelijkwaardige manier. We bieden in een informele sfeer een behandeling die zowel effectief als op maat is, immers, niemand is te vatten in één protocol. Het is mooi om te zien hoeveel kracht er in mensen zit en hoe snel deze ook weer geactiveerd kan worden. Lees meer over de praktijk en de psychologen op www.ontwikkelingcentraal.nl.

Psychologen
De GZ-psychologen werkzaam bij Ontwikkeling Centraal hebben veel ervaring opgedaan met het werken in verschillende instellingen, met veel verschillende soorten mensen, hulpvragen en doelgroepen. Dit maakt dat we goed out of the box te kunnen denken en flexibel kunnen zijn als het gaat om het bieden van maatwerk.  Er is uitgebreide ervaring met psychotherapie, cognitieve gedragstherapie, inzichtgevende therapie, schematherapieEMDR (traumabehandeling) en mindfulness (MBCT). De psychologen houden zich aan de beroepscode voor psychologen en houden kennis up-to-date met continue bijscholing, intervisie en supervisie. De praktijk is opgenomen in het Kwaliteitsregister van het ZorgInstituut Nederland. Hierdoor weet je zeker dat de hulp die je krijgt van goede kwaliteit is. Ons behandelteam bestaat op dit moment uit Marije de Hoogd, Stephanie Kok, Marjolijn Rijnsburger en Annemarie van der Bijl (allen GZ-psycholoog).


EMDR
Wij zijn allen opgeleid tot EMDR-therapeut. We hebben veel ervaring met de behandeling van verschillende soorten nare gebeurtenissen en met zowel enkelvoudige als complexe trauma’s. Klik hier voor meer informatie over EMDR en andere effectieve behandelmethoden.

Postpartum Centrum Nederland
Postpartum Centrum Nederland is een onderdeel van Psychologiepraktijk Ontwikkeling Centraal en werkt samen met diverse praktijken voor verloskunde en ziekenhuizen in de regio Utrecht. Het Postpartum Centrum Nederland is er voor vrouwen die uit balans zijn geraakt door zwangerschap, bevalling of moederschap. Wil je weten of je met jouw hulpvraag bij ons terecht kunt? Kijk hier of neem contact op.

Kosten en vergoedingen
Ontwikkeling Centraal gelooft in vrije keuze en vindt dat de invloed van de meeste zorgverzekeraars op de behandeling te groot is. Daarom heeft de praktijk in 2019 alleen contracten afgesloten met zorgverzekeraars die daar meer vrijheid in bieden, namelijk Zilveren Kruis (daaronder vallen Avéro, De Friesland, Prolife, OZF, Interpolis), a.s.r. (De Amersfoortse, Ditzo en Aevitae) en DSW (Stad Holland, In Twente). Met andere zorgverzekeraars heeft de praktijk bewust géén contract afgesloten, maar dit hoeft geen probleem te zijn bij de vergoeding.

Wanneer we geen contract hebben afgesloten met jouw zorgverzekeraar wordt de behandeling namelijk volledig vergoed als je een (zuivere) restitutiepolis hebt, met uitzondering van je eigen risico (dit betaal je altijd voor een behandeling binnen de basis GGZ). Heb je een naturapolis, dan krijg je gemiddeld 75% van de kosten vergoed. Het is altijd van belang om van te voren goed uit te zoeken welk percentage van de kosten door jouw verzekeraar wordt vergoed. Als we geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar betaal je de factuur van de behandelingen bij Ontwikkeling Centraal eerst zelf, hierna kun je deze bij je zorgverzekeraar indienen.

Kijk voor meer informatie over de kosten en tarieven op www.ontwikkelingcentraal.nl.

Contact
Twijfel je of Psychologiepraktijk Ontwikkeling Centraal kan helpen bij jouw klachten, neem gerust even contact op! Heb je na 48 uur geen reactie op je email, check dan even je spambox.

 

 

 


Copyright © 2004–2020. All rights reserved. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.